lauantai 29. joulukuuta 2012

29122012~Jostain se on alotettava

Moi! Eläinlääkärin määräyksestä viikon sisällä olisi hyvä vaihtaa ruokinta barffaukseen. Olen miettinyt että Oscarin (http://www.elainruoka.com/tuotteet) ruokia vai Muschin (http://www.musch.fi/musch-barffaus). Mutta nyt ei ollut vaihtoehtoa kun ei ollut se liike auki, mistä Muschia olisi saanut. Mutta Oscarkin vaikuttaa kyllä tosi hyvältä ja on kotimaista, niinkun Muschikin. 
Saima on siis allerginen vehnälle ja kalalle. Ja maito ei sovi ollenkaan. Nyt sitten ryhdytään barffaamaan. Raakalihaa, luita, kasviksia ja piimä/viili/jogurtti, jne. Mutta vehnättömälle. 
Itseasiassa barffaus on hauskaa! Mielenkiintoista tehdä kaikenlaisia ruokia raakalihasta -->http://www.elainruoka.com/ruokaohjeet. Ja uskon, että se on hyödyksi. Sekä nivelille, turkille ja iholle.
Muutaman kerran Saima on saanu ja raakaliha -aterian ja voi että kun se tykkää! Ja hyvät ohjeet löytää näitten tuotteiden sivuilta myös pennun raakaruokintaan: http://www.elainruoka.com/yritys/barf





 Liisa kävi keskiseltä hakemassa Saimalle jotain pikkukivaa. Osti sille valjaisiin/kaulapantaan välkkyvalon. Ja heijastinliivin.


On oikeen huomannut selvästi, kuinka herkkä Saima on vehnälle. Ollaan ruokaa muutaman kerran vaihdettu. Välillä mennyt pahempaan iho ja välillä taas parempaan. Mutta ruoan vehnäpitoisuus on vaikuttanut niin herkästi. Ei meinaa vehnättömiä herkkuja löytyä, mutta kyllä joitain lihatikkuja on joissa sitä ei oo. Mutta nuo tossa kuvassa on vehnättömiä. Aika tarkaksi saa ruveta, jos haluaa, että iho pysyy hyvänä.
Hauska huomata mitä muutoksia barffaus saa aikaan. Esim. Karva, iho, ruokahalu, ulostus.. jne. Yleensä ottaen noutajille barffaus on ollut suositeltavaa. Koska siitä koira saa turkille/iholle ja nivelille tärkeitä aineita. Ja kun kultaisennoutajakin on "turkkikoiria" ja nivelrikkoa esiintyy. Mitä olen joitain kokemuksia lukenut barffausblogeista ja muualta, niin barffaus on pitänyt myös koiran hyvässä kunnossa painonhallintaa ajatellen, ja tiputtanut liikakiloja pois oikein ruokittuna.
Kirjotelkaas kommentteihin kokemuksia jos on! Meillä ei ole koskaan ruokittu vielä ketään koiraa täysin raakalihalla, kasviksilla jne, eli ilman markettiruokia tms. Kerta se ensimmäinenkin!

~Ottiilia~

1 kommentti:

  1. Bloginne sai Liebster Blog -palkinnon!
    http://hapsutassuilua.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog-palkinto.html , käy lukaisemassa säännöt ja jaa palkinnot eteenpäin. :)

    VastaaPoista

KIITOS kommentista!