maanantai 31. joulukuuta 2012

31122012~Barffausta!

Moooi! Mä aattelin nyt kirjottaa barffauksesta vähän. Paitsi tässä ensin nyt on kuvat, kun ostin Saimalle ohennussakset ja uuden karstaharjan.


Noniin eli kerron nyt vähän kuinka totetutetaan Saiman Barf-ruokintaa. Siihen sisältyy siis raakoja erilaisia kasviksia, mielellään vihreitä. Olen tehnyt isoja annoksia seosta raa'oista kasviksista ja pakastanut ja ostanut myös valmista. Alkuun on hyvä laittaa enintään 5 erilaista kasvia. Olen laittanut kurkkua, salaattia, kaalia, parsakaalia ja vähän porkkanaa. 
Raaka liha (nauta-sika, nautaa, lammas, kalkkuna, naudan tai lampaan maksa jne.) on siis pääosa tätä Barffausta. Raakaliha kuuluu ateriaan päivittäin, ja kolmea eri lihaa tulisi antaa viikossa.
Kerran viikossa annan jotain sisäelintä ja naudan mahaa kahtena päivänä viikossa.
Raakalihoja, kasvisseoksia ja luita/rustoja jne on tosi paljon erilaisia Muschi ja Oscar -merkkistä. Joka toinen ruoka tulisi olla luuateria ja joka toinen kasvisliha-ateria, pennulla siis. Luita, rustoja jne on paljon erilaisia, joita itse ainakin otan vähän valikoiden pennulle. Koska kaikki ei ole hyväksi 4kk:n ikäiselle. Luut ja lihat on pääosa Barffausta.
Lisäksi tulee saada jotain hapanmaitotuotteita(laktoosittomia) esimerkiksi piimä tai jogurtti. Sekä öljy (esim. lohi-, kala-, soija- tai pellavansiemenöljy), Saima saa öljyä josta on alaalla kuva. Saima saa kolmesti päivässä ruoan ja ateria on n. 1400g/vuorokaudessa. Päivittäisen lihan ja luun saannin suhde tulisi olla pennulla puolet ja puolet, eli 50 %/50 %. Kala ei kuulu Saiman ruokavalioon allergian vuoksi, vaikka esim. rasvainen lohi olisi välillä hyvää.
Barffaus on tosi mielenkiintosta. Tuossa on nyt vähän kuvia Saiman ruoista ja oonhan jo niitä joitakin jo laittanut. Laitan raakalihat siis annospusseihin ja otan aina illalla sulamaan 3 semmosta erilaista.

Tuola on siis luita. Naudan putkia ja niveliä. Joita voi antaa ruoaksi ja järsittäväksi. Tämän lisäksi annan sitten yleensä kasvissosetta. En anna usein luuta ja kasviksia ruoaksi tuossa muodossa. Vaan annan luumursetta ja lihaa tai jonkun valmis luuaterian. koska täytyy pitää huota kuitenkin siitä että jokatoinen annos olisi luuateria.
Sianlihaa.
Tässä siis erilaisia liha-aterioita ja seoksia.

Lihojen ja luiden/rustojen/nivelten lisäksi:
Kasvissose annospusseja. Yhdessä pussissa on kolmelle aterialle riittävä määrä sosetta.
Piimää olen antanut aina joka aterian sekaan vähän. Mutta ihan yhtähyvin voi laittaa viiliä, jogurttia tai raejuustoo!
Öljyä. Öljyjä on kaikkia erejä mitä voi antaa. Mutta oon antanut nyt tämmöstä ihon kunnossa pysymiseen painotettua öljyä, joka sisältää erivitamiinejä.

Voin kertoa vain, että tämä on hauskaa! Ja Saima syö ruokaa ihan eri ruokahalulla kuin ennen!


<3

~Ottiilia~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentista!